BTW verlaging stratenmaker

Verschillende verbouwingen of renovaties die aan uw huis of tuin worden uitgevoerd vallen op moment van schrijven onder een tijdelijke BTW verlaging van 21 naar 6 procent. Bestrating hoort hier eveneens bij. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze verlaging tot dusver slechts is bevestigd tot op datum van 1 juli 2015. Mogelijks kan er na deze datum voor worden gekozen om de BTW verlaging in stand te houden, maar ze zou ook zomaar kunnen worden afgevoerd. Wilt u ook nog graag kunnen profiteren van deze interessante BTW verlaging en wilt u, uw bestrating extra voordelig kunnen realiseren? Lees dan snel verder en kom precies te weten wat u hiervoor moet doen.

Verlaagde BTW op de arbeidskosten

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de BTW-verlaging van 21 naar 6 procent uitsluitend van toepassing is voor de arbeidskosten. Met andere woorden, het uurtarief dat voor bestrating in rekening wordt gebracht is vandaag de dag zo’n 15 procent voordeliger dan wanneer de BTW gewoon 21 procent zou bedragen. U dient er echter wel steeds bij stil te blijven staan dat deze verlaging van de BTW niet geldt voor de aankoop van de tegels of steen. Dit zorgt er voor dat de BTW verlaging eigenlijk uitsluitend interessant is voor mensen die de bestrating van hun tuin of oprit zullen laten uitvoeren door derden. Bent u van plan om zelf de bestrating te doen, dan brengt de BTW verlaging voor u eigenlijk geen direct voordeel met zich mee.

Wat vanaf 1 juli 2015?

Het is op moment van schrijven nog een beetje koffiedik kijken. Het lijkt voor de hand liggend dat de Nederlandse overheid verbouwingen en renovaties zal willen blijven ondersteunen, maar het is nog maar zeer de vraag of dit onder de vorm van een verlengde BTW verlaging zal zijn of niet. Mocht dat het geval zijn, dan zal dit op relatief korte termijn kenbaar worden gemaakt. Wilt u er graag zeker van zijn dat u kunt genieten van het lagere BTW-tarief? In dat geval is het plaatsen of in ieder geval het bestellen van bestrating voor 1 juli 2015 aan te raden. Bekijk ook de kosten van duurzaam dubbel glas.