Garantie bestrating

Net zoals bij andere verbouwingen zult u ook bij het realiseren van bestrating steevast kunnen rekenen op een bepaalde garantie. Deze garantie bestaat eigenlijk uit twee delen. Enerzijds wordt er een garantie aangeboden op de tegels (zijn deze beschadigd, etc.), maar daarnaast kunt u eveneens rekenen op een extra garantie op bijvoorbeeld de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Met andere woorden, is er binnen afzienbare tijd sprake van een verzakking, is het gevraagde patroon wel goed geplaatst en ga zo maar door. Specifiek voor bestrating geldt wel dat de garantievoorwaarden aanzienlijke verschillen kunnen vertonen tussen de verschillende bedrijven. Goed de garantie vergelijken is dan ook beslist een aanrader.

Aanspraak maken op garantie of niet?

Het is heel belangrijk om na het plaatsen van de bestrating een controle te doen. Tijdens deze controle moet u goed kijken of er eventuele beschadigingen zijn vast te stellen aan de tegels, maar daarnaast dient u ook goed te kijken naar het legpatroon, of de kleur overeenkomt met wat u heeft gevraagd en ga zo maar door. Daarnaast is het ook een goed idee om eventuele oneffenheden te melden aan het bedrijf dat de bestrating heeft uitgevoerd. Kunt u tijdens uw controle helemaal niets vaststellen, dan zult u doorgaans geen enkel probleem ervaren met uw bestrating.

Garantievoorwaarden vergelijken

Zoals in de inleiding reeds aangegeven hoeft het niet altijd zo te zijn dat een bedrijf dat bestrating doet steevast een garantie aanbiedt van bijvoorbeeld 2 jaar. Sterker nog, in het merendeel van de gevallen wordt de garantie beperkt tot een periode van amper 12 maanden. Hoewel dat op het eerste zicht relatief beperkt lijkt is dit in de praktijk meer dan voldoende. Wanneer er daadwerkelijk fouten zullen optreden die te wijten zijn aan de plaatsing van de bestrating worden deze veelal in een mum van tijd duidelijk. Binnen een periode van 12 maanden kunt u mogelijke fouten dus meteen opmerken en aanspraak maken op de garantie indien nodig.