Sierbestrating

Het kan omwille van verschillende redenen interessant zijn om te kiezen voor sierbestrating. U kunt dit type bestrating niet alleen plaatsen in uw tuin, daarnaast kunt u er ook uw oprit mee aanleggen. Het mooie aan sierbestrating is daarbij dat ze geheel geplaatst kan worden aan de hand van uw wensen. Sierbestrating bestaat tegenwoordig namelijk in verschillende vormen en daar komt ook nog eens bij dat ze geschikt is voor zowel een klassieke als moderne tuin.

Verschillende soorten sierbestrating

Sierbestrating wordt toegepast om een beetje extra diversiteit te voorzien in uw tuin. Een groene tuin is mooi, maar een tuin die beschikt over zowel groene invloeden als bestrating is nog zoveel mooier. Indien u van plan bent om sierbestrating in uw tuin aan te brengen, dan kunt u in ieder geval steeds een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

  • Koppelstones
  • Betonbestrating
  • Natuursteen onder de vorm van flagstones
  • Natuursteen onder de vorm van marmer
  • Waaltjes

Voor welke sierbestrating u uiteindelijk zal kiezen is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, maar eveneens van de uitstraling van uw tuin. Niet alleen de kleur, maar ook de grootte van de sierbestrating kan wat dit betreft een niet onbelangrijke rol spelen.

De juiste sierbestrating kiezen

Zoals eerder aangegeven is het bij de keuze van de bestrating voor uw tuin steeds belangrijk om rekening te houden met de stijl van uw tuin. In een klassieke tuin kunt u bijvoorbeeld perfect gebruikmaken van waaltjes. In vroegere tijden werden deze speciale, gebakken steentjes veelvuldig gebruikt. Ze beschikken dan ook over een uitermate authentieke uitstraling. Heeft u geen klassieke, maar wel een moderne tuin? In dat geval is gebruikmaken van betonbestrating of natuursteen dan weer een absolute aanrader. Vooral het grotere formaat van deze types bestrating zorgt er voor dat het geheel een stuk strakker en moderner overkomt.