Soorten tegels

Wanneer u bestrating wenst te voorzien in uw tuin of voor uw oprit spreekt het voor zich dat u daarvoor eerst een keuze zult moeten maken op vlak van tegels. Het type tegel heeft een grote impact op de uiteindelijke uitstraling van de bestrating, maar bovendien zal deze eveneens van doorslaggevend belang zijn voor het kostenplaatje. Hou er daarbij eveneens rekening mee dat het legpatroon kan worden beïnvloed door het type tegel. Sommige patronen kunnen namelijk uitsluitend worden uitgevoerd bij rechthoekige stenen.

Alle mogelijkheden op een rijtje

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden waarover u beschikt hebben we er voor gekozen om even alle opties voor u op een rijtje te zetten. Daarbij hebben we ook de gemiddelde kostprijs per type steen aangegeven waardoor u perfect weet waaraan u zich mag verwachten.

  • – Koppelstones Prijs tussen 15 & 25 euro per vierkante meter
  • – Betonbestrating Prijs tussen 15 & 35 euro per vierkante meter
  • – Flagstones Prijs tussen 25 & 40 euro per vierkante meter
  • – Waaltjes Prijs tussen 30 & 45 euro per vierkante meter
  • – Natuursteen Prijs tussen 30 & 65 euro per vierkante meter

Zoals u kunt zien beschikt u over een ruime keuze op vlak van het type steen welke voor bestrating kan worden gebruikt, maar zal uw keuze op dit vlak eveneens van invloed zijn op het prijskaartje waar u rekening mee dient te houden.

Keuze van de tegels

Uw uiteindelijke keuze op vlak van de tegels waar u voor uw bestrating gebruik van zult maken is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Probeer echter bij het bepalen van het type tegel steevast rekening te houden met de uitstraling van uw tuin. Klassiek ogende bestrating plaatsen in een verder modern ogende tuin biedt bijvoorbeeld geen enkele meerwaarde, in tegendeel. Zoals eerder in dit artikel ook aangegeven dient u tot slot ook nog rekening te houden met de kostprijs die aan de tegel in kwestie is verbonden evenals de mogelijkheden op vlak van legpatronen.