Terrastegels

Wanneer u van plan bent om een terras aan te leggen spreekt het voor zich dat u bijzondere aandacht zult willen spenderen aan het type terrastegels waar u gebruik van zult maken. U zult deze terrastegels uiteindelijk kiezen aan de hand van verschillende factoren. Zijn ze bijvoorbeeld wel kwalitatief? Weten ze hun uitstraling te behouden, ook na verloop van tijd en onder invloed van de weersomstandigheden? En tot slot speelt uiteraard ook het kostenplaatje een belangrijke rol.

Verschillende soorten terrastegels

Indien u bestrating wenst te voorzien voor uw terras kunt u daarvoor een keuze maken uit een groot aanbod aan terrastegels. Door de jaren heen is het aanbod aan tegels stelselmatig toegenomen wat er voor heeft gezorgd dat er tegenwoordig voor iedereen een steen op de markt is terug te vinden die perfect in lijn ligt met de vooropgestelde verwachtingen. Indien u terrastegels wenst te plaatsen kunt u er vandaag de dag voor kiezen om gebruik te maken van onder meer:

  • Basalt terrastegels
  • Chinese terrastegels
  • Flagstones of kasseistenen
  • Graniet terrastegels
  • Kinderkopjes
  • Leisteen terrastegels

Bovenstaande is uiteraard slechts het topje van de ijsberg. Ook indien u een andere stijl van terrastegels prefereert is dat met andere woorden perfect mogelijk.

Welke stijl van terrastegels?

Vooraleer een bepaalde type terrastegel te bestellen is het belangrijk om te kijken naar de uitstraling van uw tuin. Veel mensen houden hier onvoldoende rekening mee, maar een klassiek uitziende, wilderige tuin in combinatie met een strak en modern terras oogt vaak een stuk minder aantrekkelijk. Voor een moderne tuin maakt u bij voorkeur altijd gebruik van grote terrastegels. Deze geven het geheel een open en strakke indruk waardoor ze optimaal tot hun recht komen in een eigentijdse omgeving. In het geval van een klassieke tuin is het dan weer aan te raden om gebruik te maken van kleine tegels of stenen. Door hun beperkte omvang betekenen ze immers een interessante meerwaarde voor uw klassiek vormgegeven tuin.